Вечер, посветена на Яворов

10 април 2019 г.
Вечер, посветена на Яворов

На 10 април в 19:00 ч. ще се съберем в литературен клуб Перото, за да се потопим в живота, творчеството и тъгите на непрежалимия поет П. Яворов.

Поводът за срещата ни е новото издание на „Романът на Яворов“.

„Проблемът Лора–Яворов, на пръв поглед сензационен, не може да бъде отминат, без да се доизучи и дообясни, тъй като е свързан с участта на един голям поет, загинал в разцвета на творческите си сили.

Това, че не само широката публика, но и хора на изкуството и науката се занимават от дълго време с него, ни кара да се убедим, че в тая незабравена и за мнозина още забулена история има превес не толкова сензацията, колкото разгадката на една тъмна, неизяснена човешка трагедия…

Интересът към живота и творчеството на Яворов е всеобхватен и неспиращ. Той все повече се увеличава и ще продължава да съществува, докато има у нас мечтатели и идеалисти, пишещи и непишещи поети и мислители – докато гори у българина Прометеевият огън.”

Михаил Кремен

В литературната вечер участие ще вземат проф. Милена Кирова, която е автор на предговора в новото издание, проф. Михаил Неделчев, както и литературоведите и писатели Катя Зографова и Валери Стефанов.

Очакваме ви! Нека п(р)очетем любимия поет отново.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/733179583751609/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени