Премиера на „Балкански ритуал“

27 февруари 2019 г.
Премиера на „Балкански ритуал“

Заповядайте на 27 февруари в 19:00 ч. на премиерата на новия роман на Георги Тенев - БАЛКАНСКИ РИТУАЛ! Тя ще се състои в новото бутиково артпространство Casa Libri на Цар Асен 64.

Ще се пренесем в една специална звукова среда, миксирана от автора!

ГЕОРГИ ТЕНЕВ е автор на романите „Кристо и свободната любов“ (2004), „Партиен дом“ (2006), „Господин М.“ (2010), “Български рози“ (2016). Написва и режисира пиесите „Злият принц“ (2013) и „Тъмна стая“ (2015). Неговите разкази са публикувани в два сборника: „Свещена светлина“ (2009) и “Жената на писателя“ (2017).

А какво да очакваме от БАЛКАНСКИ РИТУАЛ?

От Ватикана в Рим – до Персеполис в Иран. От парламента в София – до бреговете на Ефрат в Месопотамия. „Балкански ритуал“ е исторически трилър, криминално-мистичен роман, който събира в едно тероризма, войната в Близкия изток и битките на политическата арена. По ръба между историческите събития и въображението, той увлича в приключение, непознато досега в нашата литература.

Георги Тенев стилизира престъплението до висотата на класическа драма. Открадната книга се появява от нищото, разкриват се мистериозни археологически загадки. Тайните на бившата социалистическа държава мутират в нови форми на корупция. Елитите – политически, икономически и църковни – срещат самотен мъж с погубено минало и кратко бъдеще. Kомисарят Колев държи ключа за тайните на властта, прошката и обвинението. Играчите ще бъдат изиграни, злочестите ще имат втори шанс. Трябва само някой да се осмели и да пожертва себе си. Нещо като ритуал.

Книгата ще бъде представена от проф. Светлозар Игов, а очарователната актриса Весела Бабинова ще прочете няколко откъса.

Модератор на събитието: Тони Николов

27 февруари в 19:00 ч.
Casa Libri, ул. Цар Асен 64.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/2616826665025870/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени