ВРЕМЕ И СТИЛ от Мариела Гемишева. Премиера и пърформанс!

05 февруари 2019 г.
ВРЕМЕ И СТИЛ от Мариела Гемишева. Премиера и пърформанс!

Най-авангардната българска дизайнерка представя Време и стил. Контури на историята на модата през XX век!

На 5 февруари ще се съберем в галерия „Структура“, за да се насладим на моден пърформанс, вдъхновен от книгата на Мариела Гемишева. Ще чуем (и видим) младата певица и модел Ива Янкулова, която ни гледа предизвикателно от корицата.

Повече за изданието ще ни разкажат Мария Василева, Даниел Ненчев и Кремена Димитрова в компанията на студенти по мода и фешън блогъри, за чиято визия ще се погрижат Николай Тонев (коса) и Марина Младенова (грим).

Доц. д-р Мариела Гемишева е моден дизайнер и артист в областта на пърформанса, инсталацията и обекта, преподавател в дисциплина „Моден проект“ в специалност Мода към Националната художествена академия. Мариела Гемишева е известна с многобройни нестандартни  и запомнящи се експериментални решения в областта на модата и арт пърформанса. Провокацията е съществен елемент в  нейните работи,  а според американския куратор Роджър Коновър тя е „неподражаема в превръщането на ограниченията в предимства” Носител е на множество престижни отличия, сред които три пъти наградата Златна игла на Българската академия за мода и Жена на годината на сп. Грация. Член е на Института за съвременно изкуство, както и на Съюза на българските художници.

Мариела Гемишева  е работила в международни, групови и самостоятелни проекти с куратори като Яра Бубнова, Мария Василева, Харалд Зееман, Питър Вайбъл, Еда Чуфер, Роджър  Коновър, Хедвиг Заксенхубер, Набойша Вилич и др. Нейни работи са притежание на музейни институции като Софийска градска художествена галерия, ESSL MUSEUM – Виена, Gass Art Gallery – Tорино, както и на много други частни и публични галерии и колекции.

Галерия Структура, 5 февруари, вторник, 18:00 ч.

Beefeater ще се погрижат за напитките и ще предложат една вариация на традиционния коктейл Tom Collins с добавка на розмарин и грейпфрут, които подчертават фино нотките на японска сенча и китайски зелен чай в Beefeater 24.

Можете да дойдете с коси (или настроение) в розово.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/336343596973142/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени