Премиера на новата книга на Соня Тодорова

12 септември 2018 г.
Премиера на новата книга на Соня Тодорова

Приятели, каним ви на премиерата на новата книга на Соня Тодорова на 12 септември в бар МАКОНДО в София!

Помните нейния духовит Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София, нали? А Перлите на Ади Ландау несъмнено ви е просълзила... Е, назря моментът да се насладим на една селекция от разкази, в които нищо не е такова, каквото изглежда. Сборникът Незнайните образи хорски ще бъде представен от Биляна Курташева.

Разказите повеждат читателя през реалността на всекидневието, но после изненадващо се оказват задвижени от нещо стъписващо и фантастично. Малко момче хвърля топка към слънцето, мъж търси своето отдавна забравено лице, възрастен господин се разхожда сред незапомнени спомени, а една делова госпожа поглежда към отсрещния тротоар и изненадващо вижда себе си. Под звуците на валс, танго и мълчания, скрито между мравки и лъвове, отпътуващи влакове и кацащи самолети, магичното пронизва света, за да подскаже другия възможен разказ.

Соня Тодорова е родена през 1979 г. в София. Завършва гимназия с преподаване на немски език и Университета по архитектура, строителство и геодезия. Защитава докторат по висша геодезия в Техническия университет във Виена. През годините пише кратки разкази за удоволствие, а след 2010 г. работи като преводач на свободна практика. Автор е на текстове за списание „Жената днес”. Дебютната ѝ книга носи заглавието „Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София”. „Перлите на Ади Ландау” e първият ѝ роман, последван от сборника с разкази „Незнайните образи хорски”.

Очакваме ви на 12 септември точно в 19:00 ч. в бар МАКОНДО в столицата!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/232535350762420/
Издателство "Колибри"
1990-2023 © Всички права запазени