Аполония с Колибри и Мария Касимова

04 септември 2018 г.
Аполония с Колибри и Мария Касимова

И тази година изд. „Колибри“ ще зарадва читателите си с щанд на празника на изкуствата - АПОЛОНИЯ в любимия Созопол.

Ще имате щастието да се сдобиете с най-добрите заглавия от каталога на издателството с отстъпка от 20%!

Специалното ни събитие ще носи името „Балканска рапсодия“ и ще бъде озарено от усмивката на талантливата Мария Касимова, която широката публика познава като журналист, писател, специалист по етикет и протокол. Миналата година Мария спечели публиката с книгата си „Близки срещи със смесени чувства“.

Повече за Мария:
Завършва българска филология в Софийския университет Св. Климент Охридски. Кариерата й на журналист започва във вестник Стандарт, където пише за театър, кино и музика. Била е сътрудник на 24 часа, Сега, Демокрация, заемала е редакторски позиции в списанията ELLE и Капитал LIGHT и е един от основателите на списание НЕЯR. В момента работи на свободна практика за различни медии, както и в сайтовете Ploshtadslaveikov.com, webcafe.bg , Sofialive и други. Балканска рапсодия е втората й книга. 

Повече за „Балканска рапсодия“:
Балканският полуостров през първите десетилетия на миналия век – съдбите на героите се срещат в свят, изпълнен с религиозни табута, суеверия и вкаменени морални норми, между бежанските пътища на Албания, неукрепналата все още България и модерна Турция на Кемал Ататюрк. Едновременно с този драматичен сюжет, пронизан от болка, но осветен от свободата да обичаш и да бъдеш обичан, една съвременна жена води вътрешен диалог с предците си, за да си обясни емоционалните, етичните и личностните решения на онези, чиято кръв тече във вените й. Така, споена от два паралелни сюжета, свързани един с друг, но отдалечени във времето, на страниците на тази книга се разказва една магична балканска история, в която единствено важно остава това, което духът иска да сподели.

Премиерата на „Балканска рапсодия“ ще се състои на 4 септември. 20:00 ч. В любимия Созопол. На любимата Аполония.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/842525266137571/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени