Велина Минкова в Пловдив

08 август 2018 г.
Велина Минкова в Пловдив

Готови ли сте да попаднете в Капана на Бразилския храст?

Велина Минкова вече спечели публиката с дебютния си роман, който носи ироничното заглавие „Доклад на зелената амеба за химическия молив”. А сега се завръща с „Бразилски храст”, искрящ от остроумие сборник с разкази! Каним ви на едно различно представяне в Пловдив на 8 август от 18:30 часа. Велина Минкова и Кремена Димитрова ще бъдат там, за да ви оплетат в Капана на добрата литература.

„Бразилски храст“ е какофония от дълги и кратки разкази, в които абсурдно, но безпроблемно съжителстват плъхове, лели, златни рибки, буржоа бохеми и хамали, Созопол, парижкият май 1968-а, любов, възмездия и какво ли още не. Една деликатна, същевременно непринудена игра на двусмислието. По думите на писателя Алек Попов, книгата съдържа хроники на градското момиче, разказващо с еднаква лекота и за Париж, и за Лондон, и за Лос Анджелис, и за любимата си София: „Едно от малкото ведри четива, заченати в смутните времена на българския преход, „Бразилски храст“ очарова с привидната си невинност и свежото си чувство за хумор.“

Велина Минкова е родена през 1974 г. в София. Завършва английски език и литература с профил „Творческо писане” в Калифорнийския университет (UCLA). Автор е на сборника с разкази „Red Shorts” и на романа „Доклад на зелената амеба за химическия молив“. Докато растеше „бразилският храст”, романът, който ни отведе на пионерски лагер в Северна Корея, беше издаден на френски език под заглавие „Великият вожд трябва да дойде да ни види” с клеймото на престижното издателство Actes Sud. 

Не пропускайте горещата среща с Велина Минкова на 8 август от 18:30 ч.! Очакваме ви в "Котка и Мишка" - любимият ни пловдивски кът!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/2080816132158060/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени