Кино под звездите: Закуска в „Тифани“

15 юли 2018 г.
Кино под звездите: Закуска в „Тифани“

Имаме огромното щастие да ви поканим на прожекция на емблематичния филм "Закуска в Тифани" - част от фестивала София Моно (7 юли - 17 юли 2018г.)

Заповядайте на 15 юли в 21:00 ч. в парк "Военна академия"!

„Нощта прелива в ден над пустото „Пето Авеню”. Докато Ню Йорк прогонва съня от очите си, една стройна фигура, ухаеща на вчерашни мечти, се отразява във витрината на най-известния бижутериен магазин в света. Скрита зад слънчеви очила, тясна черна коктейлна рокля и с вдигната коса, тя е олицетворение на сдържана елегантност, смекчена само от хартиената торбичка със сандвич и картонената чашка с кафе, които държи. Това е Холи Голайтли – такава, каквато я помнят всички, един самотен и искрящ скъпоценен камък сред толкова много по-дребни диаманти...

За разлика от своите клиенти самата Холи не е член на висшето общество, което посещава често любимия й бижутериен магазин. Макар този факт да не е подчертан във филма, Капоти в своя роман дава да се разбере, че 18-годишната принцеса всъщност е професионална компаньонка. Холи пробва късмета си в бохемското общество, опитвайки се да свързва двата края (или да натрупа състояние) сред плейбои и сноби в свят на маски, преструвки и безброй огледала. ”

Одри Хепбърн с лекота се превъплъщава в ролята на незабравимата Холи Голайтли в една от най-великите филмови адаптации на всички времена, създадена по мотиви от емблематичната новела на Труман Капоти.

Купете своя билет от тук:
http://www.ticketportal.bg/predstavenie_javisko_view.asp?IDPred=428417

Поръчайте книгата от тук:
http://www.colibri.bg/knigi/785/truman-kapoti-zakuska-v-tifani

15 юли в 21:00 ч. парк "Военна академия"

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/239758820114896/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени