Среща с автограф: Елизабет Костова представя „Земя на сенки” във Варна

18 юни 2018 г.
Среща с автограф: Елизабет Костова представя „Земя на сенки” във Варна

Световноизвестната американска писателка Елизабет Костова, автор на бестселър номер 1 на „Ню Йорк Таймс” „Историкът”, ще представи българското издание на романа „Земя на сенки” в книжарница „Сиела” – Варна! Срещата ще се състои на 18 юни, понеделник, от 18:30 часа.

Каква е цената на оцеляването в условията на суров политически режим? Чувството за чест? Чувството за идентичност? Автентичната любов към изкуството? Това са само някои от въпросите, които събужда романът. Сюжетните линии в „Земя на сенки” са две, действието се развива в 2008 г., докато не започне да отскача половин век назад. Запознаваме се с млада, 26-годишна американка на име Александра Войд, напуснала планините Блу Ридж и току-що пристигнала в София, за да започне работа в Института по английски език. Защо точно в София, ще се запитате вие. Защото България е онзи необозрим, загадъчен къс от света, спечелил авантюристичното сърце на брат й. А той вече не е между живите…

Елизабет Костова е завършила университета Йейл, живее със семейството си в Северна Каролина и преподава творческо писане. От дебютния роман на Костова, „Историкът”, до момента е реализиран тираж от над 5 милиона екземпляра. Той й носи награда  Quill за „Дебют на годината” за 2005 г. и награда Book Sense в категория „Проза за възрастни“ за 2006 г. Издаден е в над 40 страни в цял свят и е включен в списъка „Десетте най-добри книги на годината“ на USA Today. На български език е преведен и вторият й роман – „Крадци на лебеди”. Изкусно композиран и напоен с мистерия „Земя на сенки” (в превод на Надежда Розова) изследва мощта на сказанията, отпечатъка на миналото, надеждата и смисъла, които понякога се таят в пепелището на голяма загуба.

Жители и гости на морската столица, имате изключителната възможност да се срещнете „на живо” с Елизабет Костова на 18 юни от 18:30 ч. в книжарница „Сиела”, заповядайте!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/466598517109567/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени