Разказване и музика: Венсан Винел във Варна!

01 юни 2018 г.
Разказване и музика: Венсан Винел във Варна!

„С цялата си възможна убедителност ще кажа на всички, които се смятат за твърде ниски, твърде дебели, твърде грозни – спрете да се самосъжалявате! Не, не сте такива, каквито сте се надявали да бъдете, но ако все пак притежавате някакво предимство, някаква дарба, не я изпускайте!”

Думите са на българско-френската звезда Венсан Винел, а „Да излезеш от сянката” разказва собствената му невероятна история - от първите му стъпки на български сирак до сцената на "The Voice" във Франция. На 1 юни ще имате изключителната възможност да се срещнете лично с този даровит млад артист в Концертна зала на радио ВАРНА в рамките на фестивала Варна Лит!

Ден по-рано, на 31 май, той ще се включи в срещата "Разказване и истина", отново в рамките на Варна Лит, която ще се състои между 18 и 20 ч. в Градска художествена галерия "Борис Георгиев" - Варна.

Преди 20 години младо френско семейство осиновява двегодишно българско дете от eдин т.нар. Дом за деца, лишени от родителски грижи. Детето е полусляпо, затова пък е надарено с АБСОЛЮТЕН СЛУХ и започва да пее далеч преди да проговори. На 6 години приелият новото си име Венсан Винел вече свири на пиано, композира песнички и е способен да възпроизведе – да изпее или изсвири – всяка мелодия и всеки акорд. На 17 години започва да свири на пианата по парижките гари до момента когато, три години по-късно го поканват да се яви на прослушване за предаването "The Voice – Най-хубавият глас на Франция".

Към края на състезанието, когато предизвиква истинска, нечувана сензация, а интернет публиката с възхищение и любов му отрежда първото място, Венсан написва книгата „Да излезеш от сянката”, в която ни запознава искрено, непринудено, с хумор, с младежки жар и език със своето чудновато музикално приключение.

Не пропускайте срещата с Венсан Винел на 1 юни от 17:00 ч. в Концертна зала на радио ВАРНА!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/262420947654374/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени