Близки срещи със смесени чувства в Берлин

04 май 2018 г.
Близки срещи със смесени чувства в Берлин

Авторката на „Близки срещи със смесени чувства” представя книгата си в Българския културен институт в Берлин на 4 май от 19:00 ч.!

„Тази среща дължа изцяло и само на приятели, които я организираха покрай едно мое лично пътуване с много любов до този град”, признава Мария. „И така се получи истинска възможност за среща с най-добри чувства. Аз ще ви чакам там заедно с екипа на института. Елате да си говорим хубави неща, да се смеем и да си доставяме радости!”

„Близки срещи със смесени чувства” е сборник с очерци и есета, прилични на „детска къщичка от кашони, стари мебели и въображение.” Книга за видимото, публичното и невидимото, болезнено съкровеното. По думите на Георги Тошев, автор на предговора, това са истории за онези тихи, невидими хора и преживявания, които превръщат живота ни в събитие. И като журналист, и като разказвач на спомени, авторката не флиртува с истината - артикулира я ясно и недвусмислено.

Мария Касимова-Моасе завършва българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Кариерата й на журналист започва във в. „Стандарт“, където пише за театър, кино и музика. Била е сътрудник на всекидневниците „24 часа“, „Сега“, „Демокрация“. Заемала е отговорни редакторски позиции в лайфстайл списанията „Едно“, ELLE, „Капитал LIGHT” и е един от основателите на сп. НЕЯR.

В момента работи на свободна практика за различни медии. И продължава да вярва, че любовта е единственото нещо, заради което всичко си струва – и сълзите, и самотните нощи, и глупавите признания… Подарете си среща с най-добри чувства, в случай че сте в Берлин на 4 май!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/905822012875718/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени