ПРЕМИЕРА: „Тимур и неговите командоси“ от Вилислав Георгиев

21 март 2018 г.
ПРЕМИЕРА: „Тимур и неговите командоси“ от Вилислав Георгиев

Приятели, каним ви на премиерата на сборника с разкази и фейлетони „Тимур и неговите командоси“ на 21 март от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”!

„Тимур и неговите командоси“ е псевдонимът, под който Вилислав Георгиев се подвизава в българското интернет пространство от времето на форумите и първите блогове, а по-късно започва да публикува статии, разкази и фейлетони в личния си блог и във вестниците „Капитал“ и „Сега“. Днес, за съжаление, той вече не е между живите, но талантливото му творчество продължава да кръжи около нас – да се чете, копира и разпространява в различни кръгове и клубове, онлайн и офлайн…

Поклонниците на Илф и Петров (но не само те!) ще оценят политическата сатира, бликащия абсурдистки хумор, непринудения начин, по който Вилислав жонглира с всякакви стереотипи и клишета. По думите на съставителя Иво Балев, „авторът разказва неща, от които могат да ви настръхнат косите или да се разсмеете, да се изненадате, а защо не и да се замислите. За прочита на тези късове публицистична проза не е нужно културологично образование, но все пак се изисква едно малко по-зряло отношение към сатирата и цялата условност на жанра.”

За сравнително краткия период на активна публицистика (2009–2016), без да е професионален писател, Вилислав Георгиев създава доста обемисто творчество. Сборникът, който издателство „Колибри” предлага на читателите, е селекция от най-представителните му текстове.

За тях ще ни разкаже самият Иво Балев, а за ярката, нестандартна личност на своя баща ще говори Катерина Георгиева. Кремена Димитрова ще прочете избрани произведения от сборника. 

Модератор: Светлозар Желев

Очакваме ви!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1964387877158476/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени