Режисьорът Николай Волев представя книгата си „Девствената проститутка”

06 март 2018 г.
Режисьорът Николай Волев представя книгата си „Девствената проститутка”

Няколко поколения зрители свързват името му със знакови за българското кино игрални и документални филми като „Двойникът“, „Господин за един ден“,  „Дом № 8”, „Да обичаш на инат“, „Маргарит и Маргарита“.

Сменил десетки прозаични занятия, режисьорът Николай Волев не изневерява на артистичната си природа и днес, а бурният му житейски и творчески път е описан с безжалостна откровеност в автобиографичната книга „Девствената проститутка”. Която неслучайно започва с цитат от Овидий: „Късметът и любовта спохождат смелите.”

Премиерата ще се състои на 6 март от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК.

За книгата и нейния автор ще говори журналистът Васил Иванов. Откъси ще прочетат актьорите Катерина Евро и Башар Рахал.

Ще ви представим изложба с графики на Николай Волев, за която ще ни разкаже другият ни специален гост, скулпторът Павел Койчев.

„Живях и продължавам да живея волно. Не се подчиних на никого, освен на собствената си съвест”, изповядва се режисьорът. И още: „Намирам за половинчато твърдението на Уди Алън: „Талантът е късмет. Важното в живота е смелостта.” Аз мисля, че и двете са дар от природата. Човек или ги има, или не. Затова предпочитам гледната точка на Буковски: „Смелостта е въпрос на стил в една безнадеждна ситуация, каквато е животът.”

Последният филм на Николай Волев, „Извън пътя”, ще бъде представен официално на 28 март от 19:00 ч. в кино Люмиер, след което ще се разпространява в избрани киносалони в София и страната.

Не пропускайте премиерата на мемоарната книга на Николай Волев, част от престижната поредица „Амаркорд”, на 6 март от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/870166496498009/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени