Новият филм на Роман Полански тръгва по кината

02 февруари 2018 г.
Новият филм на Роман Полански тръгва по кината

Ценители на европейското кино! Не пропускайте българската премиера на филма на Роман Полански „По действителен случай”, който тръгва по екраните на 2 февруари.

Копродукция на Франция, Белгия и Полша, този напрегнат, параноичен трилър е създаден въз основа на едноименния роман на Делфин дьо Виган, която нашумя у нас с автобиографичната драма „Силна е нощта”. „По действителен случай” откри CineLibri 2017 и предизвика огромен зрителски интерес.

Писателка изживява период на творческа криза, след като излиза последната й книга. Но ето че среща Л., маниакална нейна почитателка… Двете се сближават все повече, докато постепенно, от приятелка и утешителка, Л. се преобразява в демонична фигура и обсебва живота на писателката. Мистерия, съспенс, манипулации, мистификация – всичко това няма как да не привлече вниманието на големия Роман Полански, който, заедно със сценариста Оливие Асайас, създава зашеметяващ психологически трилър.

В главните роли блестят френската актриса и съпруга на режисьора Еманюел Сене („Горчива луна”, „Обезумелият”) и Ева Грийн („Мечтатели”, „Казино Роял”). През 2017 г.  „По действителен случай” спечели наградата ФИПРЕСИ на международната критика от филмовия фестивал в Стокхолм.

Филмовата адаптация ще се разпространява в киносалоните в столицата и страната от 2 февруари 2018 година. Пълна информация за филма можете да откриете на www.cinelibri.com, във фейсбук страницата на фестивала и в страниците на съответните киносалони. Вижте трейлър на филма тук:  https://www.youtube.com/watch?v=by-idebO8xk и дати с прожекциите: http://programata.bg/?p=30&l=1&c=1&id=95852.

Очакваме ви!

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени