За Елица Георгиева „Всяка стена е врата"

19 декември 2017 г.
За Елица Георгиева „Всяка стена е врата

След като спечели първо френската, а след това и българската публика с  експерименталния „не-роман” „Космонавтите само минават”, Елица Георгиева представи още един реализиран проект у нас в рамките на кино-литературния фестивал „Синелибри”. Става дума за документалния й филм „Всяка стена е врата”, запечатал архивни кадри от култовото предаване на БНТ „Вариант М”.

А на 19 декември в 19:00 ч. събираме почитателите на книгата и филма в литературен клуб „Перото”, НДК. Каним ви на една по-различна среща с таланта на Елица, съпроводена с БЕЗПЛАТНА прожекция на филма „Всяка стена е врата”!

Родена в София през 1982 г., Елица Георгиева живее от 15 години в Париж, където завършва магистратура по кино и творческо писане и реализира многобройни проекти в областта на документалното кино, литературното писане и пърформънса. Последният й филм „Всяка стена е врата“ получи две награди на престижния фестивал Cinéma du Réel. „Космонавтите само минават” е нейният триумфален литературен дебют - написана със самоирония и горчив хумор автофикция, която й носи отличието „Андре Дюбрьой”. И това не е всичко - творбата е номинирана за наградите: „Флор”, „Рьоне Фале”, „111-а страница” и три литературни награди на гимназистите от областите Ил де Франс, Лоара и Централна Франция, резултатът от които ще стане ясен през 2018 година.

Ако сте пропуснали възможността да се запознаете с талантливата Елица Георгиева до този момент, на 19 декември имате шанс да наваксате пропуснатото и да присъствате на празнична прожекция. Очакваме ви в 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/146789562752805/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени