Петър Крумов представя „Катафалка, два носорога” в Лондон

29 ноември 2017 г.
Петър Крумов представя „Катафалка, два носорога” в Лондон

Имаме удоволствието да обявим, че Петър Крумов лично ще представи своя дебютен роман „Катафалка, два носорога” в Лондон! Събитието ще се състои на 29 ноември от 19:00 ч. в Българския културен институт, галерия „София”. Актьорът Нено Койнарски ще прочете откъс от книгата, а гласът на Светла Дионисиева ще внесе топлина и уют.

„Катафалка, два носорога” е екзистенциално пътешествие, мрачен и ироничен разказ за онзи сюблимен момент, когато в добре подредения ни живот изникват въпросите: Прокудени ли сме от света, който сами сме устроили за себе си? Съществува ли изход от непрогледната нощ, в която сме заклещени, или сме обречени да бродим из сумрачния бутафорен рай?

По думите на Марин Бодаков, Катафалка, два носорога е книга за конвулсиите на средната възраст и за капризните пристъпи на депресията. Романът разгръща фина ерудитска мрежа – цитатите са деликатни, ехидността на автора е непренебрежима. Петър Крумов знае какво прави – и към любимите му Селин, Пазолини и Боланьо ще добавим сладко-киселия Уелбек. Много зрял дебют.”

Петър Крумов учи културология в Софийския университет, след което се посвещава на друга голяма мечта и завършва кинорежисура в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Наскоро реализира късометражния си филм „Срам. Романът „Катафалка, два носорога” е дебютът му на българската литературна сцена и беше отличен с награда „Перото”.

Очакваме ви на 29 ноември от 19:00 ч. в галерия „София” - уникално пространство, което традиционно популяризира най-обещаващите млади таланти на България!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/2067059500195184/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени