Книжна коледна феерия на панаира на книгата с „Колибри“

12 декември 2017 г.
Книжна коледна феерия на панаира на книгата с „Колибри“

Скъпи приятели, и тази година на панаира на книгата ви очакваме на най-цветния щанд 314! Подготвили сме изненади, празнично настроение, красива украса и вълнуващи заглавия, сред които да можете да изберете перфектния коледен подарък! Всички книги ще бъдат с отстъпка (най-малко) от 20%!

Отново ще ви очаква кът с десетки класни романи и разкази на цена от 5 лв., както и заглавия, от които ще можете да вземете 1 на цена от 3 лв. и 2 на цена от 5 лв.

Щанд номер 314 е мястото, на което ще откриете всичко! Увлекателни детски книжки, разтърсващи любовни романи, златна класика, психология и психоанализа, биографии на едни от най-вълнуващите личности, заплетени трилъри,гениални къси разкази и още, и още!

Акцентите тази година включват редица любопитни имена като "Как малкият Клаус стана Дядо Коледа" от Л. Франк Баум, когото всички помним с вълнуващата детска книжка "Вълшебникът от Оз", дългоочакваната втора част от неаполитанската тетралогия на Елена Феранте "Новото фамилно име", специалният подарък от Исабел Алиенде "Порцелановата нимфа. Приказка за оцветяване", с която ще можете да се превърнете отново в деца и сами да оцветите историята. Задава се и "На ръба на света" на един от най-знаменитите американски постмодернисти Томас Пинчън, както и пета книга от сензационната поредица "Милениум" на Давид Лагеркранс.

Разбира се, ще намерите едни от водещите български заглавия с автограф от писателя. Сред тях са Мария Касимова, Елизабет Костова, Петър Крумов, който съвсем скоро получи наградата за дебют на "Перото", Велислав Иванов, Георги Тенев, Елица Георгиева, Катерина Хапсали, Владимир Полеганов.

Панаирът няма да мине и без гости и вълнуващи събития:

13 декември, 15:00 ч.
Разговор с авторите Яна Беньова (Словакия) и Петър Крумов
Тема: „Странници в света, който сами създаваме за себе си“
Модератор: Цветан Цветанов
Мраморно фоайе, НДК, етаж 2

14 декември, 16:30 ч.
Разговор с авторите Петер Били (Словакия) и Елица Георгиева
Тема: „Биографичност или автофикция?“
Модератор: Дария Карапеткова
Мраморно фоайе, НДК, етаж 2

16 декември, 15:00 ч.
Разговор с автора Милош Урбан (Чехия)
Тема: „Има ли Чехия своя Умберто Еко в сянката на катедралата?“
Модератор: Андрей Захариев
Мраморно фоайе, НДК, етаж 2

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/400431343709312/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени