Носителят на „Ман Букър” Давид Гросман - гост на CineLibri!

18 октомври 2017 г.
 Носителят на „Ман Букър”  Давид Гросман - гост на CineLibri!

Един от колосите на съвременната израелска литература пристига у нас само няколко месеца след като му беше връчена една от най-престижните международни награди  – „Ман Букър”, за романа „Един кон влязъл в бар” (A Horse Walks into a Bar). Експлозивно, дръзко, спиращо дъха четиво за драмата на стендъп-комедиант, който рухва на сцената, „самоубива се” пред очите на своята публика. 

Правата за романа, чието въздействие го нарежда до най-доброто от Достоевски и Кафка, вече са продадени в над 25 страни! Българското издание е в превод на Емилия Юлзари.

Срещи с публиката: 

16 октомври, понеделник, Дом на киното, 19:30 ч. Писателят лично ще открие прожекцията на филма „Ще бягаш ли с мен?”. Кинотворбата е екранизация на един от по-ранните романи на Гросман, също издаден у нас. Събитието е организирано съвместно с Посолството на Израел в София. 

18 октомври, сряда, литературен клуб „Перото”, 19:00 ч. Отворена литературна среща и представяне на книгите на Давид Гросман в присъствие на писателя! Специален акцент е българското издание на романа „Един кон влязъл в бар”, за който Гросман спечели международното литературно отличие „Ман Букър” и така се нареди до писатели като Филип Рот, Алис Мънро и Исмаил Кадаре. 

В рамките на кино-литературните събития книгите на Давид Гросман ще се предлагат с ексклузивна отстъпка. 

Възползвайте се от възможността за среща с едно от най-талантливите пера в съвременната световна проза! Билети за всички филми и прожекции от програмата на фестивала са в продажба на EpayGO и в съответните киносалони. Пълната програма е обявена на www.cinelibri.com

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/118948782119302/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени