Елизабет Костова представя „Земя на сенки” в Бургас

30 септември 2017 г.
Елизабет Костова представя „Земя на сенки” в Бургас

Световноизвестната американска писателка Елизабет Костова, автор на бестселър номер 1 на „Ню Йорк Таймс” „Историкът”, ще представи българското издание на новия си роман „Земя на сенки” в любимата ни книжарница „Хеликон” в Бургас!

Срещата ще се състои на 30 септември, събота, от 18:00 часа. Модератор: Светлозар Желев

Елизабет Костова е завършила университета Йейл, живее със семейството си в Северна Каролина и преподава творческо писане. От дебютния роман на Костова, „Историкът”, до момента е реализиран тираж от над 5 милиона екземпляра. Той й носи награда  Quill за „Дебют на годината” за 2005 г. и награда Book Sense в категория „Проза за възрастни“ за 2006 г. Издаден е в над 40 страни в цял свят и е включен в списъка „Десетте най-добри книги на годината“ на USA Today. Освен „Историкът” на български език е преведен и вторият й роман – „Крадци на лебеди”. Костова е съосновател на фондация „Елизабет Костова“, която активно стимулира и подкрепя творческите усилия на писатели и преводачи на български и английски език. 

Изкусно композиран и наситен с напрежение, „Земя на сенки” (в превод на Надежда Розова) изследва мощта на сказанията, отпечатъка на миналото, надеждата и смисъла, които понякога се таят в пепелището на голяма загуба. Американката Александра Бойд идва в България – един загадъчен и примамлив къс от света, – поела по дирята на спомените и обзета от желание да изкупи вината си за изчезването на своя брат. По лъкатушния път на този изящен разказ героинята ще се помири с миналото си и ще се увери в благородната мощ на човешката фантазия.

Жители и гости на Бургас, имате изключителната възможност да се срещнете „на живо” с Елизабет Костова на 30 септември в книжарница „Хеликон”!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1507128919364700/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени