„Жената на писателя“ с премиера на Алея на книгата!

14 септември 2017 г.
„Жената на писателя“ с премиера на Алея на книгата!

Българската литература, която задоволява интелектуалния глад, вече е тук! Всеки един разказ в „Жената на писателя“ изненадва с нестандартни персонажи и вълнуващ сюжет. Героите са представители на църковния клир и висшата политика, романтици и мракобесници, антигерои, шпиони и модерни феодали.

С безкомпромисния си език писателят открива последиците от опасните връзки, говори безстрашно за греховете на времето ни и експериментира с изразни средства, за да ни помогне да се взрем в сюрреалистичното огледало на българските кризи от последните години.

Писател, сценарист и драматург, Георги Тенев е автор на романите „Партиен дом“, „Кристо и свободната любов“, „Господин М.“ и „Български рози“. Сред творческите му успехи се нарежда и сборникът с разкази „Свещена светлина“, а съвсем скоро излезе и новият му сборник „Жената на писателя“.

С романа си „Партиен дом“ през 2007 г. Георги печели Награда за български роман на годината на фондация „ВИК“, а „Свещена светлина“ му донася стипендия за превод на Американския ПЕН център.

Премиерата на Жената на писателя ще се състои на 14 септември в рамките на Алея на книгата. Ще ви очакваме в 19:00 ч. в специалния Литературен кът!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/344718585978512/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени