„Близки срещи със смесени чувства” в „Хеликон” – Бургас

27 август 2017 г.
„Близки срещи със смесени чувства” в „Хеликон” – Бургас

След като покориха софийската публика, на 27 август сборникът „Близки срещи със смесени чувства” и неговата авторка акостират в Бургас!

Книгата ще изненада онези читатели в морския град, които познават Мария Касимова-Моасе единствено като остро журналистическо перо. Защото тук са побрани затрогващи очерци и есета, прилични на „детска къщичка от кашони, стари мебели и въображение.” По думите на Георги Тошев, автор на предговора, това са истории за онези тихи, невидими хора и преживявания, които превръщат живота ни в събитие.

И като журналист, и като разказвач на лични спомени, Мария не флиртува с истината - артикулира я ясно и недвусмислено. Вярва, че любовта е единственото нещо, заради което всичко си струва – и сълзите, и самотните нощи, и глупавите признания. Било заради честния тон или заради животворните откровения, тази книга се усеща като кислород. Като топла чаша кафе и уютно безименно щастие…

Очакваме ви на 27 август, точно в 18:30 ч. в книжарница „Хеликон” – Бургас. Споделете късното си неделно кафе с Мария Касимова – Моасе!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/353262478441618/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени