Среща с автограф: авторката на „Полулош” Сали Грийн във Варна!

01 юни 2017 г.
Среща с автограф: авторката на „Полулош” Сали Грийн във Варна!

Световноизвестната писателка Сали Грийн,  автор на култовата поредица „Полуживот”, е сред специалните гости на първото издание на „Варна Лит 2017“ – детски и младежки литературни дни! 

На 1 юни от 14:00 ч. тя ще се срещне с гимназисти в морската столица, а малко по-късно същия ден, от 18:00 ч.,  Сали Грийн ще представи официално творчеството си в книжарница „Сиела” – Варна. Вход свободен!

Сали Грийн живее със семейството си в Северозападна Англия. Сменя различни занаяти, известно време работи като счетоводител, но през 2010 г. открива любовта си към писането и вече нищо не е в състояние да обуздае въображението й. „Полулош“ е нейният зашеметяващ дебютен роман, преведен на над 50 езика. За него тя е удостоена с престижното отличие Waterstones YA Book Prize 2015. Една година след сключването на първия договор за издаване на трилогията „Полуживот“, в навечерието на Детския панаир на книгата в Болоня, Сали Грийн чупи два световни рекорда на Гинес – за „Най-превеждана книга от дебютиращ автор, преди публикуване“ и за „Най-превеждана книга за деца от дебютиращ автор, преди публикуване“.

Поредицата, която започва с „Полулош”, е прекрасна алегория за расизма, любовта и съдбата – ърбън фентъзи разказ за едно оцеляване, изискващо огромна проницателност и енергия от своя герой. Сали Грийн ни въвежда в свят, който изглежда досущ като нашия, само че в него, редом с хората, живеят две враждуващи помежду си армии от магьосници. Едните са бели, а другите черни. Антагонизмът на доброто и злото е стар като света и клетият Натан е негова жертва…

Освен Сали Грийн, сред специалните гости на „Варна Лит 2017“ са Стефан Пастис, автор на хитовата поредица за деца „Тими Провала” (САЩ), и словенският покорител на планински върхове и писател Тадей Голоб. „Варна Лит 2017“ не е просто платформа за забавления, а първият по рода си международен празник на детската книга.

Повече информация за програмата ще намерите на www.varnalit.com и във фейсбук страницата на събитието https://www.facebook.com/varnalit/.

Събитието във фейсбук: https://web.facebook.com/events/1874065292859775/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени