Силви Вартан в София за премиерата на „Мама…“

22 ноември 2016 г.
Силви Вартан в София за премиерата на „Мама…“

Имаме изключителното удоволствие да ви поканим на премиерата на новата книга на Силви Вартан, която ще се проведе на 22 ноември от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК!

След калейдоскопичната автобиография „Дума по дума” почитателите на грандамата на френската музика, покорила света с красотата на своя талант и с непринудената си елегантност, ще имат възможност да надникнат в най-интимните страници на живота й - в спомените за нейната Maman…

„Мама…” е не просто затрогваща изповед, а свидетелство за силата на обичта и за смелостта на хората, принудени от обстоятелствата да водят живот на изгнаници. Това е книга, написана с много любов и с дълбока признателност към жената, с която голямата певица е имала особено силна връзка. Успоредно с образа на Илона, живяла нелек живот, без никога да се оплаче, Силви Вартан ни представя и собствените си премеждия и успехи, разказва за началото на певческата си кариера и за нейния апогей, за браковете си с Джони Холидей и Тони Скоти, за баща си, брат си, децата си, за дните и годините, които е живяла до обичната си майка.

Прочутата френска певица и актриса с българо-унгарски корени има зад гърба си 40 милиона продадени албума, 1300 песни, 2000 корици на списания, шест филма и хиляди музикални спектакли в цял свят, а последният й грандиозен концерт у нас се състоя през април 2014 година в зала 1 на НДК, където тя представи албума си „Силви в Нешвил“. Години наред основаната от нея фондация подпомага активно множество инициативи в сферата на детското здравеопазване в България.

На 22 ноември в литературен клуб „Перото” ви очаква нова, още по-вълнуваща среща със забележителната Силви Вартан!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/327171834318062/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени