Премиера на ЧУДО, сборник разкази от Надя Захариева

26 октомври 2016 г.
Премиера на ЧУДО, сборник разкази от Надя Захариева

Вечерта на 26 октомври обещава чудо, защото авторката на сборника „Чудо” превръща в приказка всяка история, която я споходи:-)

„Чудо” е сборник със 17 разказа, които завладяват със своята находчивост, жизненост и самобитност. Героите на тези уж „малки” истории са храбреци и наивници, мечтатели и неудачници. В ежедневието им не се случва нищо изключително, но всеки от тях променя света по свой начин, често без да го съзнава.

Избистреният стил на авторката и пречупването на вечните теми за човешката идентичност през конкретен социокултурен пейзаж, специфичният цвят и вкус на онова, което бълбука под баналната повърхност на ежедневното, живописните герои и диалози, идеята за душевния мир като контрапункт на обществения хаос – всичко това, поръсено с топъл хумор – превръща книгата на Надя Захариева в свежо и неординерно преживяване. 

„Чудо” ще бъде представена от Емил Джасим, а режисьорът Петър Кауков  ще ни запознае с неофициалната, забавна биография на авторката.

Ще ви поднесем и една чудна театрална изненада, защото чувствата, добри или лоши, се лекуват само с екшън:-) Очакваме ви на 26 октомври в 19:00 в литературен клуб „Перото”.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/321235021587038/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени