„Колибри” на Аполония 2016: „Бяло сладко” от Димитър Шумналиев

06 септември 2016 г.
„Колибри” на Аполония 2016: „Бяло сладко” от Димитър Шумналиев

За радост на читателите програмата на тазгодишното издание на Празници на изкуствата – Аполония, които ще се проведат от 1 до 10 септември, включва над двайсет литературни събития!

На 6 септемеври, вторник, от 18:00 часа ще се състои представяне на новия роман на Димитър Шумналиев - „Бяло сладко”, в Художествената галерия в Стария град.

„Бяло сладко” е оригинален, нетрадиционен прочит на Бялото братство, преплитащ няколко сюжетни линни. Имал ли е дъщеря Петър Дънов, Учителя? Какви тайни пази архивът на Ру, неговата лична стенографка? Въображението и ерудицията на автора одухотворяват документалния материал, възкресяват изобилие от спомени, записки и свидетелства за Бялото братство. Така се ражда този провокативен, сочен, разнопластов текст, вдъхновен от истината за Петър Дънов, същевременно дръзко напоен със символи, мистерия и непредвидими завои.

Дългогодишен журналист и писател, Димитър Шумналиев е автор на десетки книги, превеждани на английски, руски, немски, френски и други езици. За сборника „Влюбени разкази” получава авторитетната литературна награда „Балканика” за 2004 година. Носител е и на Голямата награда за литература на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Признава, че романът е дългата му любов, а късият разказ – бързата изневяра. „Бяло сладко” е първият по рода си художествен прочит на историята на Бялото братство.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/164282330672292/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени