Жоел Дикер пристига в София за премиерата на новия си роман!

20 юни 2016 г.
Жоел Дикер пристига в София за премиерата на новия си роман!

Чудото на съвременната швейцарска литература, Жоел Дикер, прие поканата ни да посети София по повод премиерата на новия си роман - „Книга за Балтиморови”. Ще посрещнем писателя на прага на лятото – 20 юни 2016 г., в литературен клуб „Перото”, НДК.

Водещ на събитието: Георги Ангелов

След феноменалния успех на „Истината за случая „Хари Куебърт” Дикер затвърждава таланта си със семейната сага „Книга за Балтиморови”. Оригиналното издание превзе книжарниците в началото на октомври миналата година, а информацията за продажбите във Франция до края на 2015 г. е красноречива: за по-малко от 3 месеца са реализирани над 500 000 екземпляра.

„Книга за Балтиморови” проследява съдбата на двата клона от рода Голдман – Балтимор и Монклер, и предлага още по-проникновено изследване на вече познатите ни персонажи. Осем години след драматичния развой на събитията в „Истината за случая „Хари Куебърт” Маркъс Голдман сменя зимен Ню Йорк за тропическия климат на Бока Ратон, Флорида, където се залавя за работа върху следващия си роман. Този път решава да разкаже историята на собственото си семейство. 

Жоел Дикер е роден в Женева през 1985 г. Дебютният му роман, „Последните дни на нашите бащи”, получава Наградата на женевските писатели през 2010 година. През 2012 г. излиза бестселърът „Истината за случая „Хари Куебърт”, от който са продадени над 3 милиона екземпляра, включително в България. За него Дикер печели последователно Наградата за призвание „Блюстейн-Бланше”, Голямата награда за роман на Френската академия и Награда „Гонкур” на гимназистите. Сред основните теми на творчеството му е алхимията на писателския труд, магическото превръщане на преживяното, на спомените, мислите и емоциите в история, по-жива от самия живот. 

Очакваме ви на 20 юни точно в 19:30 ч. в клуб „Перото” в Националния дворец на културата!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/254815388212390/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени