Пролетен базар на книгата с „Колибри"! Книгите, които ви обичат.

24 май 2016 г.
Пролетен базар на книгата с „Колибри

От 24 до 29 май в Националния дворец на културата в столицата ще се проведе традиционният Пролетен базар на книгата. Програмата е наситена със събития, а „Колибри" ще ви предложи безукорно селектирана проза и поезия, неустоими отстъпки и вдъхновяваща атмосфера. По гиздавия щанд ще ни познаете!

Не пропускайте срещите с нашите специални гости в рамките на панаирната седмица:

На 25 май пристига Клеър Томалин, авторката на елегантния биографичен роман „Невидимата жена“. Историята на Нели Търнан и Чарлс Дикенс”, удостоен с няколко авторитетни награди! Събитието ще се състои на 25 май от 19:00 ч. в клуб „Перото”.

Монографията „За PRевода“ на Дария Карапеткова, изтъкнат преводач от италиански език, литературен критик, преподавател в СУ „Св. Кл. Охридски“, ще бъде представена в „Перото” на 26 май от 19:00 часа.

На 28 май, събота, у нас гостува един от най-почитаните и многократно награждавани датски творци – Йенс Кристиан Грьондал. Той ще представи романа си „Тишина през октомври”, получил високо признание както от страна на читателите, така и от критиката. Срещата с писателя в клуб „Перото” започва точно в 15:00 часа.

Сред акцентите в пролетната ни галерия от нови издания е блестящата биографична книга на Хъмфри Карпентър, посветена на Дж. Р. Р. Толкин, ненадминатия властелин на фантазията!

Не пропускайте актуалния бестселър на любимия ни Юнас Юнасон – „Убиеца Андерш и неговите приятели (и някой и друг неприятел)”. Динамика, сочен хумор и поредица небогоугодни, но доходоносни дейности отличават романа, с който авторът иронизира „удобните” тълкувания на библейските норми, медиите като ловец на сензации, последиците от фанатизма и вцепеняващата човешка глупост.

Обърнете внимание на българското издание на „Левиатан” от Пол Остър! Оригинален и мистериозен, написан със забележителен артистичен замах, романът с основание се спряга като ключов опус в творчеството на големия американски разказвач.

Всички заглавия ще се предлагат с 20 до 40% отстъпка. Близо 150 книги ще са с ексклузивно намаление - 1 за 3 лв., 2 за 5 лв. Предвидили сме специална секция от четива с автографи на български автори, сред които Людмил Тодоров, Соня Тодорова, Тео Чепилов, Стаси Кара, Александър Шпатов, Велина Минкова.

Не сме забравили за децата и любимите им анимационни приятели – Супермен, Скуби-Ду, Миньоните, Дора, Мая, Никола и неговата страхотна компания. За техните суперприключения на щанда ще бъде отредено специално място;-)

Заредени с ентусиазъм, ще ви очакваме всеки ден от 10 до 20 часа на щанд номер 315, ет. 3 в НДК. Нашите книги ви обичат, обичайте ги и вие!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/277260509273904/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени