Какво означава да си успешен родител? Методът ТУР на д-р Томас Гордън

25 април 2016 г.
Какво означава да си успешен родител? Методът  ТУР на д-р Томас Гордън

Каним всички родители на  една по-различна среща в литературен клуб „Перото” на 25 април, понеделник, от 18:00 часа. Ще поговорим спокойно за родителството, за отношенията  ни с децата, за това как да ги слушаме и как да говорим с тях. 

Ще ви разкажем за метода „Трениране на Успешни Родители” (ТУР), основан от д-р Томас Гордън, световнопризнат пионер в решаването на конфликти при общуването на родителите с техните деца, номиниран три пъти с  Нобелова награда за мир,  известен с „модела на Гордън“ - първоначално използван за подобряване на отношенията между родители и деца, впоследствие развит и адаптиран като общовалиден метод за подобряване на всички видове човешки взаимоотношения, прилаган успешно в цял свят. 

Много често върху родителите се стоварва цялата вина  за проблемите на младостта и за ядовете, които младите сякаш създават за обществото. Кой помага на тези родители ? Къде могат родителите да научат в какво бъркат и как да се поправят?

Винят родителите, а никой не  ги подготвя. Всяка година хиляди нови майки и бащи  се залавят с дейност, която се смята за най-трудната на света: имат дете – едно малко и напълно безпомощно човече, и поемат пълната отговорност за физическото и умственото му здраве с цел да го отгледат така, че то да се превърне в продуктивен, отзивчив и полезен член на обществото. Може ли някой да посочи по-трудна и натоварваща дейност? И от друга страна, колко от тези родители са предварително подготвени за целта?

Програмата  Трениране на Успешни Родители (ТУР) се преподава в над 50  страни по света  а от 2012 г и в България. ТУР предлага изчерпателна философия за това, какво е нужно за установяването и поддържането на успешно цялостно  взаимоотношение с едно дете. Родителите не само усвояват отделни методи и практически умения, но се научават Кога и Защо да ги прилагат и с каква цел.

След представянето на метода ще имате възможност да  се запознаете с едноименната книга на д-р Томас Гордън от издателство „Колибри”, да  се срещнете със сертифицираните ТУР обучители от София и да получите повече информация  за предстоящи курсове.

Презентацията  се осъществява с любезното съдействие на издателство „Колибри“ и ще е от полза за всички настоящи и бъдещи родители, както и за всеки, който се вълнува от отношенията родител–дете .   

Събитието, което ще продължи час и половина, е с вход свободен и отворено за широката публика!

Очакваме ви на 25 Април  в 18:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК.
Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1088481564526394/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени