Една вечер с Ерез Ахарони

14 април 2016 г.
Една вечер с Ерез Ахарони

Запазете вечерта на 14 април за среща с нашумелия израелски писател Ерез Ахарони, автор на „Тайната на Орела”! Той пристига у нас в знак на уважение към своите български читатели и ще представи творчеството си в литературен клуб „Перото” – НДК. 

Ерез Ахарони завършва обучението си като пилот в израелските военновъздушни сили през 1978 г. и участва в различни мисии. След като приключва със службата, се насочва към юридическата професия и бързо се превръща в един от най-търсените израелски адвокати по търговско право. След дебютния си роман, Half a Moustache (2006), прочутият адвокат и писател създава зашеметяващия военен трилър „Тайната на Орела”, който вече има българско издание. 

По време на един нощен полет в пустинята Негев иначе надеждният изтребител на Идо Барнеа отказва да приема команди, той е принуден да катапултира и оцелява на косъм. Видими причини за катастрофата няма и пилотът от Израелските военновъздушни сили става обект на подозрения. По същото време в Брюксел е отвлечено малолетно момиче на име Мишел. Оттук нататък действието препуска неудържимо, броят на въвлечените терористи и разузнавачи расте, а обратите са абсолютно непредвидими.

Очакваме ви на 14 април в 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”.

Ще се опитаме да разберем какво е подтикнало г-н Ахарони да започне да пише, как съчетава занятията си и къде има повече съспенс – в ежедневието му на практикуващ адвокат или на страниците на романите му:-)

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/657704144367938/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени