Премиера: „С череша се задави косът” от Людмил Тодоров

07 април 2016 г.
Премиера: „С череша се задави косът” от Людмил Тодоров

С череша се задави косът.
Почаках малко –
пак запя.

 

Издателство „Колибри” ви кани на премиерата на книгата „С череша се задави косът” на 7 април в литературен клуб „Перото” – НДК.

С участието на Кристин Димитрова, която първа ще разлисти страниците на най-пролетния роман на Людмил Тодоров. Сам авторът ще прочете откъс от него. 

Людмил Тодоров остава верен на фината си наблюдателност и неизбродимите теми за човешката идентичност и бягството от реалността, за всичко онова, което бълбука под тривиалната повърхност на ежедневното, за душевния хаос като контрапункт на обществения ритъм. Тук на фокус е любовта в едно от необичайните й превъплъщения. Едновременно невинна и дръзка, тази история е оцветена с неочаквано напрежение и проникната с хумор – понякога тънък и добронамерен, друг път преливащ в ненатрапчива социална ирония.

„Идеята дойде от изповедта на моя позната, която в ранното си детство се чувствала толкова пренебрегната и самотна след раждането на своя брат, че се опитала да го убие“, споделя авторът. От тази добре позната ситуация на детска ревност той придърпва нишката на сюжета – увлекателен разказ за сложните отношения между брат и сестра, за раздалечаването и нежното докосване на уязвимите им светове.

Очакваме ви на 7 април в 19:00 ч. в най-предпочитаното литературно пространство в столицата - клуб „Перото” в НДК. Предвиждаме елегантен комплимент за всеки, който си купи новия роман на Людмил Тодоров по време на премиерата:-)
Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/559656170881899/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени