Кристфрид Тьогел пристига в България

10 март 2016 г.
Кристфрид Тьогел пристига в България

Кристфрид Тьогел, авторът на „Фройд набързо”, ще се срещне с любознателната българска публика на 10 март! Заповядайте в литературен клуб „Перото”, ще си говорим за една от най-влиятелните личности на 20-и век!

Кристфрид Тьогел е клиничен психолог, роден в Германия. Прецизен изследовател на научното наследство и архива на Зигмунд Фройд, той е автор на редица публикации и книги, посветени на теорията на съня, историята на психологията, живота и епистоларното творчество на австрийския лекар и мислител.

„Фройд набързо“ е сбит „преразказ” на достъпен език на ключовите възгледи, теории и хипотези на Фройд за сънищата, несъзнаваното, нагоните, сексуалността, неврозите и религиозните практики. Книгата открехва завесата към теми като: психопатология на ежедневния живот, етиология на неврозите и техники за тяхното лечение, „културният“ сексуален морал и модерната нервност, психология на масите, психоаналитично интерпретиране на истории от живота на прочути личности и др. Написана с вкус към провокацията, но вярна на фактите, „Фройд набързо” дава представа за отношенията на Зигмунд Фройд с не една и две знаменитости, в т.ч. Стефан Цвайг, Йозеф Бройер, Густав Малер, Карл Густав Юнг и Ромен Ролан.

„Аз, за разлика от Вас, не мога да разчитам на обичта на много хора. Не съм ги радвал, не съм ги утешавал, не съм ги възвисявал. Не ми е била това целта. Исках просто да изследвам, да решавам загадки, да разкрия парченце от истината. На мнозина това може би е причинило болка, на някои сигурно е дало щастие, но и за двете нито нося вина, нито имам заслуга.”  -  Зигмунд Фройд до Ромен Ролан, 13 май 1926 г.

Ако все не ви остава време да се запознаете с трудовете на Фройд, сега е моментът да наваксате. Срещата с автора на „Фройд набързо”, Кристфрид Тьогел, ще се състои на 10 март 2016 г. от 19.00 ч. в литературен клуб „Перото” – НДК. Книгата ще бъде представена от доц. д-р Никола Атанасов, уважаван психоаналитик, член на Международната психоаналитична асоциация.

Очакваме ви!

 

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/752224548243130/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени