Когато гръм удари, или премиера на „Няма закога”

17 февруари 2016 г.
Когато гръм удари, или премиера на „Няма закога”

Имало едно време, нали така се започваше? Но не, не е едно време, а е сега, почти тук, обаче малко встрани – свят съвсем като нашия, където невъзможното е възможно, възможното невъзможно, старите стават млади, а младите стари.

Стефан, Теодор и Александър са от първата категория, на младите стари, които се впускат в нечувани приключения, докато онази с косата се лута по трасето. Един нещастен фиш от тотото им изиграва такъв номер, че на Госпожа Неизбежна й се налага да почака.

За автора казват, че е завършил политология и маркетинг, но праисторическата му страст е литературата. Героите му имат съмнителна репутация, но той отказва да носи вина за това. Някои наричат стила му „хардкор балкански магически неореализъм”, но и това не е съвсем сигурно.

Сигурното е, че Андрей Велков не подлежи на форматиране. Подсказва го духът на „Български психар” и „Хрониките на Звеното” - два ударни романа за обречеността на цяло поколение, които разбуниха духовете.

Е, Велков се завръща с още по-находчив, дяволски комичен и не по-малко дързък разрез на съвременната българска мъка. А на 17 февруари ще положим всички усилия да я удавим в един безкомпромисен сценарий, напитки с висок градус и опасност от тото джакпот. 

Няма закога да мъдрувате, случаят винаги е по-мъдър от нас.

Няма закога да пестите чувствата си, приятелството винаги е верният избор.

Няма закога да отлагате живота си, елате да полеем „Няма закога”!

Само на 17 февруари от 19:00 ч. във вездесъщия литературен клуб „Перото” – НДК. Защото... никога не е късно да станеш млад.


Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/177688665932254/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени