Една вечер с CHANEL & CO - Коко и нейното обкръжение

02 февруари 2016 г.
Една вечер с CHANEL & CO - Коко и нейното обкръжение

Животът, който водим, е незначителен, истинското ни съществуване е в мечтания живот, защото той продължава и след смъртта.

На 2 февруари в литературен клуб „Перото” ще съживим една легенда – Коко Шанел, непокорната и вечната. Тя е единственият представител на модния свят в класацията на списание Тайм за 100-те най-влиятелни личности на 20-и век.

Елате на най-нетрадиционното модно-литературно събитие, за да се потопим заедно в „културата Шанел“ във всичките й форми!

Парижки блясък и аристократична елегантност ще съпътстват представянето на книгата на Мари-Доминик Льолиевр, която одухотворява образа на френската кралица на вкуса през отношенията й със знаменитости като Игор Стравински, великата княгиня Мария Павловна, Лукино Висконти  и  Роми Шнайдер. Както и през най-интимното й обкръжение.

На какво дължи успеха си тази жена? На своята изтънчена проницателност? На умелата игра с контрастите? Без съмнение е  привърженик на минимализма и „удобния лукс”, но не е единствена. Може би разковничето е в жарсето, в използването на евтини материали? Или в удобството, в андрогинния характер на нейния гардероб?

Ключът е в дрехата, която подчертава тялото. „Жената трябва да изглежда гола под роклята”, настоява Шанел. Стилът й е чиста еманация на френския дух, ръководен от умереността – тя създава нова представа за жената, независима, горда и завоевателна. 

Заповядайте на 2 февруари в 19:00 ч. в елегантния литературен клуб „Перото”!

Ще ви посрещнем облечени в перли, благодарение на Velmar Jewellery House.

Ще видите ексклузивни кадри за/с Габриел Шанел. 

Ще чуете проф. д. н. Любомир Стойков, председател на Академията за мода.

Изящната Ирмена Чичикова ще влезе в кожата на Коко, а нежният музикален фон ще възкреси атмосферата в Града на светлината. За музиката ще се погрижи известният български джазмен Васил Спасов.

За десерт Ина Асса ще ви подари серия модни трикове.

И, разбира се, всичко ще ухае на Шанел N°5, защото „жена, която не ползва парфюм, няма бъдеще”!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1546075015706345/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени