„Колибри“ с участие на Софийския литературен фестивал

01 декември 2015 г.
„Колибри“ с участие на Софийския литературен фестивал

На 25 ноември започна третото издание на Софийския международен литературен фестивал,  който е на път да се превърне в най-представителния литературен форум у нас. Тази година събитието продължава до 13 декември.

Предварителната програма на фестивала обхваща 19-дневен литературен маршрут сред книги, поетични (и не само) четения, срещи с автори, дискусии, музика, изложби, детска и кино програма.

Основната програма на фестивала, чийто фокус тази година е Иберийският полуостров, стартира на 08 декември 2015 година. В Мраморното фоайе на НДК публиката на най-голямото литературно събитие в страната ще има възможността да се срещне с известни писатели от Испания и Португалия и с някои от най-забележителните български автори. Литературното пространство разполага с детски и прес кът, книжарница, място за автографи и разговори с писателите. Испанската кухня има сериозно място в литературата от региона, затова тя ще съпътства и цялата основна програма на фестивала.

График на събитията, които не бива да пропускате:

1 декември - Дебюти. С участието на: Бистра Величкова, Валери Валериев, Велина Минкова, Владимир Полеганов, ghostdog, Йордан Радичков, Йордан Славейков, Калоян Праматаров, Крис Енчев, Никола Петров. Музика: Мила Роберт. Събитието ще се състои в литературен клуб „Перото” от 19.00 часа. 

8 декември – среща-разговор с Хосе Карлос Сомоса, автор на ексцентрични бестселъри като „Клара и сянката”, „Ключът към бездната” и „Пещерата на идеите”. Писателят пристига у нас за пореден път, за да представи лично българското издание на „Тетрамерон. Историите на Соледад”, а срещата е част от основната програма на Софийския литературен фестивал и 25-годишния юбилей на издателство „Колибри”. Очакваме ви на 8 декември, вторник, от 17.00 ч. в Мраморно фоайе на НДК, етаж 2. Модератор: Светлозар Желев. 

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1510093922618052/

 

9 декември – Кино сиеста от 14.00 до 16.00 ч.: прожекция на документалния филм „Жозе и Пилар” на Мигел Мендес (Португалия, 2010), посветен на Нобеловия лауреат за литература Жозе Сарамаго и неговата съпруга – журналистката Пилар дел Рио. 

10 декември – среща-разговор с испанската писателка Клара Санчес, автор на романи като „Небето се завърна” и „Това, което името ти крие”, спечелили престижни отличия. Срещата е част от основната програма на Софийския литературен фестивал и 25-годишния юбилей на издателство „Колибри”. В ролята на модератор влиза Жаклин Вагенщайн. Очакваме ви на 10 декември, четвъртък, от 18.00 ч. в Мраморно фоайе на НДК, етаж 2.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1656764691262979/

 

Третото издание на „Софийския международен литературен фестивал“ се организира от Асоциация „Българска книга“ и в партньорство с Националния дворец на културата, Институт „Сервантес“ – София, Институт „Камойнш“ – София, ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс, Литературен клуб „Перото“.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени