„Край до край“ – премиера на втората книга на Стефан Стефанов

03 декември 2015 г.
„Край до край“ – премиера на втората книга на Стефан Стефанов

От край на край през край за една година втората книга Стефан Стефанов беше преживяна, написана и вече е готова точно навреме за коледните празници.

На 3 декември от 19:00 ч. Стефан Стефанов и издателство „Колибри“ с гордост ще представят „Край до край“ – сатиричен и отчасти стряскащо реалистичен разрез на родната&международната действителност, в които съществуваме, борим се и продължаваме напред&назад, всички заедно.

Домакин на премиерата на сборника ще е литературен клуб „Перото“ в НДК, а за изключителното настроение на гостите ще се погрижат няколко изненадващи тематични колаборации.

Ето как редакторът на „Край до край“ Светлозар Жеков описва книгата: „ Втората книга на Стефан Стефанов - „Край до край“ показва новото лице на младото поколение в българската проза – дръзко, по-скоро смело и вярващо, отколкото алиенирано и песимистично. Следователно и по-различно от вече омръзналия ни постмодернистичен О-писател. Разказите на Стефан Стефанов ще ни спечелят със заразяващата страст към истината, но и с равновесието между факт и художествена измислица, внушаващо (с непретенциозни на пръв поглед белетристични средства) тревожни, даже ужасяващи метафори за настоящето и бъдещето ни. Без да са пряко свързани идейно-тематично с големите български сатирици от класиката ни, разказите от „Край до край“ показват раждането на нов истински талант, който би могъл да продължи традицията им.“

Очакваме Ви на 3 декември в 19:00 ч. в литературен клуб Перото! След Края идва Началото!

Стефан Стефанов е роден на 18.08.1986 г. в София. Завършва гимназиалното си образование в НПМГ, а висшето – в УНСС, София – специалност „Журналистика и масмедии“. През последните години публикува статии, интервюта и репортажи в редица онлайн издания. Дебютната му книга „Горе&Долу“ е издадена през 2013 г. от издателство „Св.св. Кирил и Методий“.

Откъс от дебютния роман „Горе&Долу“ е публикуван в литературно списание Granta, бр.“Революции“. Първоначалният вариант на разказа „Адиос“, който е включен в „Край до край“, е публикуван в литературно списание „Страница“ в бр.3/2014 година. Разказът „Песен за Боби Куин“ е публикуван в сборника „Антология на съвременни български писатели“ на хърватски език през 2015 година. Авторът участва в каталога "Съвременни български писатели" (2015 г.) на английски език.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1513058572337946/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени