„Колибри” с две премиери в рамките на Киномания 2015

17 ноември 2015 г.
„Колибри” с две премиери в рамките на Киномания 2015

Тази година в афиша на „Киномания” присъстват имената на не един и двама кинокорифеи. Филмовата фиеста продължава от 12 до 29 ноември и включва 60 хитови заглавия. Не пропускайте СЛЪНЧЕВ УДАР на Никита Михалков и МЛАДОСТ на Паоло Сорентино!

Дългоочакваният филм на Никита Михалков ще се излъчи на 17 ноември 2015 г. от 19:00 часа в Зала 1 на НДК. В рамките на прожекцията ще се състои премиера на най-новата книга на руския артист – „Територията на моята любов”.

Територията на моята любов“ (в превод на проф. Владимир Игнатовски) е новото попълнение в престижната серия „Амаркорд” на издателство „Колибри”. Подписана от един от най-влиятелните и най-уважавани руски режисьори, актьори и продуценти, тази книга е не просто вълнуваща изповед, а пример за ярка автобиографична проза. Михалков с охота разбулва много тайни на актьорското и режисьорското майсторство, а задълбочените му размисли се редуват с почти авантюристичната интрига и неподражаемото му чувство за хумор.

 „Младост” ще бъде излъчен на 21 ноември 2015 г. от 18:00 часа в Зала 1. В рамките на прожекцията ще бъде представена и едноименната книга на режисьора.

„Младост“ е витален роман за старостта, една стилистично издържана литературна новела в сегашно време. Елегия за смисъла на творчеството, в която централно място е отредено на двама мъже – диригент, загърбил завинаги диригентската палка, и режисьор в залеза на кариерата си.  Срещаме се в тях в луксозен спа хотел в швейцарските Алпи, където изненадите дебнат от всеки ъгъл. Звездният актьорски състав в едноименния филм (Майкъл Кейн, Харви Кайтел, Рейчъл Вайс, Джейн Фонда и др.), както и славата на носителя на „Оскар” Паоло Сорентино, режисирал шедьовъра „Голямата красота”, гарантират успеха на тази елегантна, неординерна творба.

„Киномания” 2015 ще зарадва и малчуганите. Ето списък на всички прожекции на "Ваканциите на малкия Никола", едно филмче с искрящ хумор, подходящо за деца от всички възрасти:

Люмиер, 14 ноември, 12:00 ч.
Дом на киното, 15 ноември, 12:30 ч.
Euro Cinema, 15 ноември, 13:45 ч.
Euro Cinema, 21 ноември, 13:00 ч.
G8, 22 ноември, 13:00 ч.
G8, 28 ноември, 11:30 ч.
Люмиер 29 ноември, 11:45 ч.

Билетите на касите на Билетен център - НДК са с цена 12 лв., а за ученици, студенти и пенсионери - 10 лв. В рамките на събитията книгите ще се предлагат със специална отстъпка. Премиерата на двете книги на издателство „Колибри” – „Младост” и „Територията на моята любов”, се осъществява със сътрудничеството на литературен клуб „Перото”.

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени