„Колибри” представя: „След Стената. Преходът в Източна Европа”

24 ноември 2015 г.
„Колибри” представя: „След Стената. Преходът в Източна Европа”

Издателство „Колибри” има удоволствието да ви покани на българската премиера на книгата „След Стената. Преходът в Източна Европа” от Симеон Дянков и Андерс Аслунд!

„След Стената. Преходът в Източна Европа” е първото по рода си обобщено изследване на икономическия преход в страните от Източна Европа и бившия Съветски съюз след падането на Берлинската Стена. Текстовете за промените в различните държави са представени от водещи политици – участници в събитията. Бившият премиер и президент Вацлав Клаус е автор на изследването за Чехия, статията за Полша е на Лешек Балцерович, за Естония - на Март Лаар. Промените в Словакия са разгледани от Иван Миклош, в Грузия – от Михаил Саакашвили, в Унгария - от Лайош Бокрос, в България - от Симеон Дянков. Бившият български вицепремиер анализира и микроикономиката на прехода в региона. Всички те стигат да извод, че успешните реформи в Източна Европа са дело на визионери, които не се страхуват да предприемат ранни, радикални и комплексни промени.

Сред авторите в сборника са и директорът на Центъра за европейски политически изследвания Даниел Грос, професорът в Женевския международен институт Шарлз Виплош и политологът от Калифорнийския университет Даниел Трейсман.

Заповядайте на 24 ноември 2015 г., вторник от 19:00 ч. в Националния археологически музей, ул. „Съборна” 2 в София. Книгата ще бъде представена лично от Симеон Дянков и от Иван Миклош - вицепремиер и министър в няколко правителства на Словакия.

Очакваме ви!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/434227870103239/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени