Лучия Джованини гостува в България

07 октомври 2015 г.
Лучия Джованини гостува в България

Лучия Джованини пристига в България за среща с публиката на 7 октомври от 19.00 часа в новооткрития литературен клуб „Перото” - НДК. Авторката на „Освободи живота си” ще представи българското издание на световния бестселър и ще говори по теми, свързани с личностното израстване, щастието, менталните и емоционалните клопки и начините да ги избегнем.

Защо сме толкова неудовлетворени? От какво се страхуваме?

Наистина ли зародишът на нашата тревожност е извън нас, или по-скоро е в съзнанието ни, в начина, по който възприемаме и тълкуваме околния свят?

И какво правим, съзнателно или несъзнателно, за да активираме това безпокойство?

Лучия Джованини бърза да ни предупреди, че има цели 15 начина да съсипем живота си и ни предлага съответните антидоти. Посланията на нейните книги (и курсове) взаимодействат с читателя ненатрапчиво и интелигентно – „Освободи живота си” търси отговори на универсални екзистенциални въпроси, дава утеха, поощрение и опора. Книгата е написана смело и артистично, изобилства от лични житейски ситуации и любопитни цитати – от Кафка до Буда през Ралф Уолдо Емерсън, включва и пасажи от произведения на легендарни автори психолози.

Лучия е привлечена от неизследваните способности и вродените дарби на всяко човешко същество и е посветила голяма част от живота си на пътувания и изследвания в тази област. Има докторат по консултативна психология, бакалавър е по психоантропология, член е на Американската психологическа асоциация. Води обучения по нестинарство, преподава НЛП, невросемантика, духовен и трансформационен коучинг, работа с дъха, експерт е по техниките на медитация и ходене по лабиринт.

Основателно или не, често я наричат „италианската Луиз Хей”. В работата й се усеща особена синергия между традиционна психология, мотивационни практики и антични ритуали, превръщаща нейните семинари в изключителни и оригинални събития. През 1999-а година Лучия Джованини създава асоциацията BlessYou!, която се занимава с личностно и социално осъзнаване. Повече от двайсет години заедно със съпруга си Никола Рива води курсове и семинари за частни лица и международни фирми в Европа и Азия. Лучия и Никола са основатели и директори на Свободния университет по еволютивно израстване и Италианския институт по невросемантика. Бестселъри като „Толкова различен живот”, „Заслужавам най-доброто” и „Освободи живота си” са помогнали на хиляди хора в процеса на промяната.

Всяка година посредством работата си Лучия подкрепя различни проекти с идеална цел. Двайсет процента от печалбата на „Освободи живота си”, например, отива за благотворителност.

Запознайте се с италианската сензация в областта на приложната психология Лучия Джованини! Очакваме ви на 7 октомври в 19.00 часа в литературен клуб „Перото” - НДК.
Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1110084155689238/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени