Представяне на дебютния роман на Велина Минкова във Варна и Бургас

23 юли 2015 г.
Представяне на дебютния роман на Велина Минкова във Варна и Бургас

Докато изнасяхме „Доклад на зелената амеба за химическия молив” в София, Пловдив и Русе, настана лято! А това означава само едно: че предстоят срещи с публиката в любимите ни крайморски градове – Варна и Бургас!

Приятели от Варна, заповядайте на 23 юли в 19:00 часа в книжарница „Сиела” – Варна във Фестивален и конгресен център!

На 29 юли от 19:30 часа започва срещата с читателите ни в книжарница „Хеликон” – Бургас. Очакваме ви!

Ако сте открехвали дебютния роман на Велина Минкова, вече познавате дръзновената Александра Георгиева и нейните преживявания в международния пионерски лагер в Северна Корея. Остроумен, напоен с незлоблива ирония и абсурди, този съкровен дневник проследява пътуването на момичето от социалистическа София, през далечната „братска страна”, чак до Прехода. През образа на своята героиня авторката ни предлага свеж и безпристрастен поглед към миналото, като ни приканва да се вгледаме в спомените си и да проясним отношението си към тях, към днешната реалност, към трепета, с който разлистваме всеки нов ден.

Велина Минкова е родена през 1974 г. в София, има диплома по английски език и литература от Kалифорнийския университет (UCLA), завършва и магистърска степен по европейски науки в Амстердамския университет. Със свои разкази е участвала в програмата „Творческо писане на проза“ към UCLA. Понастоящем живее в Париж, където преподава английски език и литература, но следи отблизо събитията в българския културен живот.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1468873726762287/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени