Премиера на „Ефирни песни и тайни служби“

23 май 2015 г.
Премиера на „Ефирни песни и тайни служби“

Премиера на „Ефирни песни и тайни служби: Образът на България в британския, американския и англоканадския периодичен печат през периода 1980-2000 г.”

от Кристин Димитрова

Знаем ли как точно изглеждаме в очите на другите?
Има ли нещо, което да ни убягва?

„Ефирни песни и тайни служби” прелиства стари вестници и стереотипи, за да изведе отделни социокултурни и политически черти от облика на България, залегнали в представите на британските, американските и англоканадските журналисти.

Авторката последователно се фокусира върху репрезентациите на страната ни от предвоенното минало, върху образа на България през последното десетилетие на социализма (1980–1989 ) и непосредствено след това – през първото десетилетие на демократичните промени у нас (1990-2000).

Изтъкнат поет, романист, преподавател и преводач - Кристин Димитрова едва ли се нуждае от представяне. Лекотата, с която сменя творчески роли, изглежда неотменима, сигурно заради това признанието я следва по петите. Нейни произведения, сред които е и романът „Сабазий”, отличен с националната награда „Христо Г. Данов”, са издадени на над 20 езика. Този път Кристин влиза в ролята на общественик и публицист.

Не пропускайте премиерата на „Ефирни песни и тайни служби” на 23 май от 19 часа на сцената на Пролетния панаир на книгата в НДК.
Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/349544758552370/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени