„Гръцко кафе”, или за обречеността да сме свързани

21 май 2015 г.
„Гръцко кафе”, или за обречеността да сме свързани

Национален център за книгата и издателство „Колибри” представят:

Романът „Гръцко кафе”, или за обречеността да сме свързани

Една среща с Катерина Хапсали 

на 21 май от 19.00 часа в зала 7 на Националния дворец на културата

„Гръцко кафе” е разказ за Балканите, за границите на Балканите, но и за вътрешните ни съпротиви. Замесен от родови легенди, лични прозрения, съмнения и прокоби, романът носи автентичния, упойващ аромат на минало, което сломява илюзии, за да възроди желание за нов живот. И за да ни помири със самите себе си.

Катерина Хапсали се определя като човек на думите, но ние вече знаем повече за нея. Тя е човек на парещото слово, на чувственото слово. На смисъла, роден от неминуемото разместване на житейските пластове. „Моят живот са моите белези”, признава героинята на тази съкровена изповед, адресирана от майката към нейния син. 

Авторката ще се срещне за пръв път на живо със своята публика - с приятелите, които вече отпиха и се пристрастиха към нейното горчиво-сладко кафе, както и с читателите, които ще го изживяват тепърва. И ще отговори на всички въпроси. 

За десерт Катерина Хапсали ще изненада и най-близките си, като прочете ексклузивен откъс от новата си книга „Сливовиц”, която се очаква на българския литературен пазар към края на календарната година. 

Подарете си една изключителна среща с авторката на най-разтърсващия дебютен роман на 2015-а, номиниран за награда „Хеликон”. Водещ на събитието: Светлозар Желев, Директор на Националния център за книгата.

21 май, 19.00 часа, зала 7 на НДК

Срещата се осъществява в рамките на Салона на изкуствата в НДК.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/409869929184242/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени