15-16 май, Дни на Франсоаз Долто в България, Майчинство и ранно детско развитие

15 май 2015 г.
15-16 май,  Дни на Франсоаз Долто в България, Майчинство и ранно детско развитие

Четвърта поредна година у нас ще се проведат Дни на Франсоаз Долто с участието на видни френски психоаналитици и български експерти - Мириам Сежер, Мари Кристин Лазник, Георги Кацаров, доц. дпн Моника Богданова, д-р Велимир Симов, д-р Анета Попиванова, Емилия Казълова. Този път фокус на събитието са темите, свързани с майчинството и ранното детско развитие.

Заповядайте на откритата лекция на 15 май от 18 ч. в аудитория 65 на СУ „Св. Климент Охридски”, Ректорат!

Ще бъде представена книгата „В зората на сетивността”. В рамките на лекцията, която е с вход свободен, гостите и участниците ще видят филм за идеите на легендарната Франсоаз Долто.

На 16 май специалистите ще изнесат експозета, а работните ателиета предвиждат дикскутиране на конкретни практики и актуални въпроси в полето на майчинството и ранното детско развитие.

Темите тази година са свързани с аутизма и анорексията при бебетата, ранните взаимоотношения и първия контакт майка - бебе след раждането, първата грижа с акушерка вкъщи, грижата за преждевременно родените бебета, както и въпросът за психоанализата в организацията.

Мириам Сежер е педопсихиатър и психоаналитик с отлична репутация, ученичка и последователка на Франсоаз Долто, съосновател и президент на организацията „Каузата на бебетата“, кавалер на Ордена на Почетния легион, автор на множество публикации и книги в областта. На същия форум през 2012 г. беше представена нейната книга „Думи, за да се родиш“, а през 2013 г. излезе и продължението „Малкото училище – голямото начало. Детето и детската градина“. 

Франсоаз Долто (1908–1988) е светило в областта на френската и световната психоаналитична наука. Трудовете й отдавна са класика, а оригиналният й принос към познанието за дълбинното у човека е вън от съмнение. Известна е като последовател на Фройд и съмишленик на Жак Лакан.

Повече информация за участниците и програмата ще намерите тук. Ако желаете да заявите участие на 16 май, следва да се регистрирате.

Очакваме ви на откритата лекция на 15 май от 18 ч. в аудитория 65 на СУ „Св. Климент Охридски”, Ректорат! Вход свободен.
Издателство "Колибри"
1990-2023 © Всички права запазени