Премиера на „Синята брада“ на Амели Нотомб!

10 януари 2015 г.
Премиера на „Синята брада“ на Амели Нотомб!

За какво служи богатството, ако не за да се пие отлично шампанско? За какво служи изкушението, ако не можеш да му се отдадеш?

Отдай се на най-синьото януарско литературно изкушение! Заповядай на 10 януари от 18,30 часа в „Orange Center“ на ул. Граф Игнатиев № 18 в столицата! Благовеста Митева и Стефан Иванов ще се превъплътят в образите на двамата ексцентрични протагонисти: младата Сатюрнин Пюисан и нейния страховит хазаин Дон Елемирио. А Кремена Димитрова - новото попълнение в „Колибри", ще ви прелъстява с книги на Нотомб и ... не само.

Ще отличим и най-изобретателните участници в играта „Колко синя е Синята брада?“.

Той казва, че прилича на творение на Кнопф. Представя си я с тяло на гепард. Тя смята, че се храни със страха на другите. Наказва го с искрящо остроумие.

„Синята брада“ е най-новата провокация на Амели Нотомб, вдъхновена от класическата приказка на Шарл Перо. Обожавана, хулена, маргинална и непокорна, Нотомб и тук остава вярна на своя причудлив, авторефлективен стил. „Синята брада“ е любимата й приказка и тя със съжаление упреква Перо, че е създал героя си като „абсолютно чудовище, което остава необяснено“. Нейната версия е оригинален опит за обяснение, а с филмовата адаптация на романа се е ангажирал самият Даниел Отьой!

Очакваме ви на 10 януари от 18,30 часа в „Orange Center“ на ул. Граф Игнатиев № 18 в София!
Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1550682111838927/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени