Дан Лунгу и Петру Чимпоешу с участие на 42-рия Софийски международен панаир на книгата

12 декември 2014 г.
Дан Лунгу и Петру Чимпоешу  с участие на 42-рия Софийски международен панаир на книгата

Двама даровити румънски писатели, които присъстват в каталога на издателство „Колибри“, ще вземат участие в Софийския международен панаир на книгата на 12 декември от 15.00 часа.

Почетен гост на събитието тази година е съседна Румъния. Поредното, 42-ро издание на панаира, организиран от Асоциация „Българска книга“, предвижда рекорден брой изложители и ще се проведе от 9 до 14 декември в НДК. В програмата на Министерството на културата на Румъния са включени срещи с Дан Лунгу, познат на българската публика с романа „Как да забравиш една жена“, и Петру Чимпоешу, автор на „Светец в асансьора“.

Дан Лунгу е най-превежданият съвременен румънски писател. Творчеството му е представено от сборници с поезия, разкази, романи и драматургични текстове. Книгите му се приемат топло както от публиката, така и от критиката, а историите, които разказва, завладяват с жив език и правдиви екзистенциални наблюдения.

„Светец в асансьора“ е най-успешният роман на Петру Чимпоешу, отличен с награди както в Румъния, така и в други европейски държави. Историята е напоена с горчиво чувство за хумор и разкрива трудностите, с които се сблъсква румънското общество в първите години след демократичните промени.

Приветствайте Дан Лунгу и Петру Чимпоешу в петък, 12 декември, от 15.00 ч., на Националния щанд на Румъния!

В срещата ще вземе участие и Адина Попеску.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/554409081356305/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени