Катарина Масети – гост на Софийския международен литературен фестивал!

11 декември 2014 г.
Катарина Масети – гост на Софийския международен литературен фестивал!

Мили приятели и почитатели на съвременната шведска литература! Запознайте се с авторката на възхитителния бестселър „Мъжът от съседния гроб“ и неговото продължение „Семейна гробница“!

Срещата с Катарина Масети ще се състои на 11 декември, четвъртък, от 18.30 ч., в Мраморно фоайе на НДК! В 19.00 ч. започва литературното четене, в което ще се включи и Албена Стамболова. Модератор: Георги Ангелов.

Събитието е част от програмата на Софийския международен литературен фестивал, който тази година ще предизвика стереотипите за скандинавските нрави. Поканени са 12 известни писатели от Швеция, Финландия, Дания, Норвегия и Исландия, селектирани от независимо жури в състав: проф. Вера Ганчева, Надежда Михайлова, Антония Господинова, Петра Олисен, Айгир Сверисон и Ангел Игов.

Катарина Масети нашумя с дебютния си роман „Мъжът от съседния гроб“, една неподправена и парадоксална любовна история, написана с искрящо чувство за хумор и преведена на 22 езика. Освен че произведе необичаен фурор, книгата беше адаптирана с голям успех в киното и театъра. Преводач на българското издание е Елена Радинска. На 8 декември излиза продължението на „Мъжът от съседния гроб“ - романът носи името „Семейна гробница“, но е не по-малко забавен и непредвидим.

Очакваме ви на 11 декември от 18.30 ч. в Мраморно фоайе на НДК! 
Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1503600406591157/


Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени