Юхан Теорин – гост на Софийския международен литературен фестивал!

13 декември 2014 г.
Юхан Теорин  – гост на Софийския международен литературен фестивал!

Вземи си автограф от най-награждавания съвременен шведски писател – Юхан Теорин! Срещата с „новия Стиг Ларшон“ ще се състои на 13 декември, събота, от 17.00 ч., в Мраморно фоайе на НДК! В нея ще вземе участие и българският писател Галин Никифоров, а в ролята на модератор влиза Светлозар Желев.

Фокус на второто издание на Софийския международен литературен фестивал е прозата на Скандинавския север. Събитието ще се проведе от 25 ноември до 14 декември, а програмата включва представяне на 12 автори от пет страни - Дания, Норвегия, Исландия, Швеция и Финландия, лекции и дискусии, организирани съвместно с Катедрата по скандинавистика на СУ „Св. Кл. Охридски“, филмова програма, осъществена в партньорство с фестивала „Северно сияние“, специален панел за криминална литература, изложба на корици и илюстрации и други любопитни събития.

„В смутните часове по здрач“ на Юхан Теорин отнесе наградата на Шведската академия на криминалните автори за най-добър първи трилър през 2007 г., в резултат беше преведен на 25 езика, а през 2013 г. излезе и филм, базиран на книгата, под режисурата на Даниел Алфредсон. Вторият роман на Теорин носи заглавие „Най-тъмната стая“ и вече има няколко престижни отличия. „Микс от класическа криминална интрига, скандинавска митология и истории за призраци“ – така описва книгите си за тайнствения остров Йоланд наследникът на култовия писател Стиг Ларшон.

Заповядайте на 13 декември в 17.00 ч. в Мраморно фоайе на НДК!
Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/337847733066323/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени