Най-превежданият холандски писател гостува у нас!

12 ноември 2014 г.
Най-превежданият холандски писател гостува у нас!

Издателство „Колибри“ има честта и удоволствието да ви покани на среща с Херман Кох, автор на най-превеждания холандски роман – „Вечерята“!

Писателят пристига в България през ноември (11-13), за да присъства на официалната премиера на двете си произведения, постигнали сензационен международен успех.

Срещата и представянето на българското издание на „Вечерята“ и „Вила с басейн“ ще се състоят на
12 ноември, сряда, от 19.00 ч., в книжарница "Хеликон България" на бул. „Цар Освободител“ 4 в столицата.

С книгите и техния автор ще запознае публиката големият български писател и литератор Георги Господинов. Кох и Господинов ще участват и в дискусия със студенти от магистърските програми „Творческо писане“ и „Преводач редактор“ на Софийския университет на 12 ноември от 17.00-18.30 часа.

„Вечерята“ е оригинален, напрегнат, брилянтно изтъкан разказ за отговорността, която родителите носят за деянията на своите деца. Издаден в 37 държави, преведен на 33 езика, филмиран и адаптиран за театралната сцена, романът се третира като световен феномен и връх в творчеството на Херман Кох. На 3 ноември на български език излиза и „Вила с басейн“, спряган от критиката като „изненадващ, превъзходен наследник“ на „Вечерята“.

Събитието се осъществява с медийната подкрепа на „Аз чета“.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/923908147619562/
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени