Двойна премиера: #НаЖивоОтСофия и #LiveFromSofia

21 октомври 2014 г.
Двойна премиера: #НаЖивоОтСофия и #LiveFromSofia

Във вторник вечер, 21 октомври, от 19.00 ч. съвсем доброволно ще потънем в скречовете на времето в клуб "Микстейп 5" в подлеза на НДК под кръстовището на бул. „България“ и бул. „Черни връх“.

Сборникът с кратки градски разкази #НаЖивоОтСофия или версия 2.0 на столицата, както го определи самият автор, вече намери своята българска публика, а на 6 октомври 2014 г. двайсетте разказа на Александър Шпатов излязоха и на английски език. #LiveFromSofia ще позволи на чуждестранните гости на столицата да я прочетат през очите на нейните жители.

По думите на преводачката Анжела Родел, вместо да рисуват пасторални пейзажи, историите на този сборник препускат по софийските булеварди, обживяват тихи улички и подземни лабиринти, сиви жилищни блокове и застрашителни монументи. Разказани с безпогрешната интонация на един „твърд“ софиянец, те ще помогнат на родените и израснали в столицата читатели да разберат защо са привързани към едно толкова странно и противоречиво място.

Повече информация за двете издания: https://www.facebook.com/shpatov.kratkigradski
Очакваме ви на 21 октомври в 19.00 ч.  в клуб Микстейп 5! В присъствието на автора ще се почерпим и ще побъбрим приятелски, защото така се прави голяма, официална, софийска литературна премиера. За всяка закупена книга ще получите безплатна бира :-)
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени