„Колибри” на Алеята на книгата във Варна

09 август 2014 г.
„Колибри” на Алеята на книгата във Варна

Скъпи приятели! На 9 август, в рамките на Алеята на книгата във Варна, издателство „Колибри” ще представи „Усмивката на Кучето” на Димана Трънкова и „Хрониките на Звеното” на Андрей Велков! Два романа, които вече покориха хиляди непредубедени читатели и почитатели на жанровата литература у нас!

Ще имаме удоволствието да ви срещнем с техните автори, да поговорим за магията на творческия процес и реакциите на публиката, да прекараме заедно една чудесна лятна вечер!

В 18 ч. в Литературния кът на Алеята на книгата ще се състои срещата с Димана Трънкова и нейния дебютен роман „Усмивката на Кучето”. Един шеметен археологически трилър, който преплита древна и нова история, медии, философия и политика, обречена любов и моралния хаос в България през XXI век. Двама журналисти тръгват по следите на престъпления, които напомнят ритуални убийства. Безразсъдното пътуване отвежда Джон и Мая в пусти села, забравени гробища и луксозни вили, среща ги с иманяри, с добри и лоши ченгета и с хора, които са лишени от бъдеще, защото са прекалено заети да се взират в миналото. Междувременно обръчът от убийства се затяга.

Димана Трънкова е завършила археология, практикува като журналист и автор на статии за пътешествия, политика и история. 

В 19 ч., отново в Литературния кът на Алеята на книгата, ще ви запознаем с Андрей Велков, автор на култовия „Български психар” и „Български психар 2: Хрониките на Звеното”. Продължението на бруталния екшън роман "Български психар” доразвива историята на Петър и компания и няма как да не е белязано с кръв. Място на действието е съвременна България, сюжетът прелива от батални сцени, коварство и интриги, а умопомрачителният финал превръща читателя в неволен съучастник на екшъна. Още по-ефектно, обсебващо и сурово, продължението на „Български психар“ вече е на път да взриви всички представи за жанра. Книгите на Андрей Велков са адресирани към почитателите на по-твърдата и динамична литература.

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА 9 АВГУСТ НА АЛЕЯТА НА КНИГАТА ВЪВ ВАРНА!

Заглавията на издателство „Колибри” ще ви очакват на щанда на книжарница „Приятели” всеки ден от 1 до 10 август в рамките на обявеното работно време!

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени