Премиера: УСМИВКАТА НА КУЧЕТО

03 юли 2014 г.
Премиера: УСМИВКАТА НА КУЧЕТО

На 3-ти юли, четвъртък, от 19 часа, в столичната галерия „Ракурси“ на ул. „Хан Крум“ 4 ще се състои премиерата на „Усмивката на Кучето“ – интригуващия дебютен роман на Димана Трънкова.

„Усмивката на Кучето“ е динамичен археологически трилър, в който намира отражение моралният хаос в България през XXI век. Двама журналисти се впускат в разследване на престъпления, извършени в района на тракийски светилища и некрополи. Садистичните акции напомнят ритуални убийства, а в хода на разплитане на мистерията броят им продължава да набъбва. Героите на романа постепенно осъзнават, че няма нищо по-страшно от сливането на организирана престъпност и държава, което преобръща ценностите и размива границите между добро и зло.

Освен журналист и автор на статии за пътешествия, политика и история, Димана Трънкова е археолог по образование, което обяснява интереса към проблематиката, станала фокус на романа „Усмивката на Кучето“. Съавтор е на документалните книги “На изток от Константинопол/Пътешествия в непозната Турция” (2008), “A Guide to Jewish Bulgaria” (2011), “Пътеводител за османска България” (2011, 2012) и “Турците в България” (2012). Трънкова е известна и като дългогодишен автор на списание “Vagabond”.

Очакваме ви на 3-ти юли, четвъртък, от 19 часа, в галерия „Ракурси“!

В представянето на книгата ще се включат Светлозар Желев, Антоний Георгиев - главен редактор и издател на “Vagabond”, както и самата Димана Трънкова.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1478701752367919/

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени