Ахмед Юмит - гост на Пролетния базар на книгата

03 юни 2014 г.
Ахмед Юмит - гост на Пролетния базар на книгата

На 3 юни в НДК, в рамките на Пролетния базар на книгата, ще се състои среща-разговор с бележития турски писател Ахмед Юмит!

В дискусията ще вземе участие Йорданка Бибина, преводач на романа „Паметта на Истанбул“, издаден от „Колибри“ през февруари тази година.

Майсторска смесица от криминален сюжет и пътешествие из историята на вечния град, романът разпали интереса на българската публика към творчеството на утвърдения автор. През 2010 г., когато е публикуван за пръв път, „Паметта на Истанбул“ предизвиква неочаквано оживление на турския литературен пазар - само за три седмици от него са продадени двеста хиляди екземпляра. Ахмед Юмит с лекота въвлича читателите в интригата на един уникален исторически трилър, осеян с препратки към легенди, митове и факти от миналото на великия мегаполис.

Освен „Паметта на Истанбул“, ще бъде представен и последният роман на турския писател, преведен на български - „Дервишката порта“, издаден от „Сиела“.  Срещата се осъществява със съдействието на Посолството на Република Турция в София. Специален гост на събитието ще бъде г-н Джамал Текканат.

Очакваме ви на 3 юни в 18.00 часа в НДК, полуетаж Изток (от главния вход наляво). Модератор: Амелия Личева; превод от турски: Алина Караханова.

От 3 до 8 юни на щанда на „Колибри“ – етаж 2, № 207, ще намерите изкусителни четива от всички жанрове!  Чакаме ви всеки ден между 10.00 и 20.00 часа.

Не пропускайте да се възползвате и от специалните ни пролетни намаления!

https://www.facebook.com/events/1438075533110445/

Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени